Haluatko julkaista oman kirjan, mutta et ole löytänyt kaupallista kustantajaa eivätkä omat varat riitä kirjojen painattamiseen? Julkaise e-kirja! E-kirjan julkaiseminen on helppoa, nopeaa ja parhaimmillaan ilmasta.

 

E-kirjojen ja äänikirjojen suosio on rajussa kasvussa. Näistä e-kirja on teknisesti helpoin toteuttaa jaeltavaan kuntoon. E-kirjoja on yleisimmin kahta muotoa: ePub ja PDF. Jos aiot myydä kirjaa, muista hakea Kansalliskirjastosta ilmainen ISBN tunnus. Tee tarvittavat asettelut, jotta kirja on luettava ja hyvännäköinen – ja valmista tuli!

Apua pieniin painoksiin ovat tarjonneet palvelukustantamot. Niiden ongelmana kirjoittajan näkökulmasta on julkaisu – ja yksinmyyntioikeuksien siirtyminen kustantamoille, varsin laiha määrä painettuja kirjoja omaan käyttöön, markkinoinnin puute ja vaatimaton, jopa vain 10% palkkio per myyty kirja.

Voisiko kustantaminen olla luovempaa? Niin, että saataisiin enemmän kirjoittajien tekstejä luettavaksi ilman korkeaa kustannuskynnystä. Kirjoittaja saisi tuotoksensa käyttöönsä eikä tarvitsisi luopua oikeuksistaan tai tyytyä roposiin, jos kirja vaikka myisikin hyvin.

Tähän hakee ratkaisua myös pieni indieni. Tykkää AK Kustannuksesta Facebookissa  niin pysyt kuulolla luovan kustantamisen ja e-kirjojen uusista tuulista ja tarjouksista harrastekirjoittajille!

Olen käsitellyt e-kirjoja ja niiden mahdollisuuksia blogiartikkeleissani.

”E-kirjojen suosio vaikuttaa kustannusalaan ja tuuppaa toimijoita kohti modernimpia toimintamalleja. Kuluttajat kyseenalaistavat luku- ja ostotottumuksia. Kirjailijat puolestaan kyseenalaistavat ansaintalogiikkaa, jossa kaupallinen kustantaja saa tuotosta suurimman osan, ja kirjoittajalle jää roposia. E-julkaisut mahdollistavat kustannustehokkaasti myös harrastekirjoittajien julkaisutoiminnan.

Lue koko artikkeli ja ryhdy indie-julkaisjaksi!

Kirjahylly kämmenelläsi