Sukella päähenkilöösi –   työkalut uskottavan henkilöhahmon rakentamiseen

I jakso Motivaation avaimet

 

Oletko kuullut Tasapainon Avaimista Näitä persoonaan ja käyttäytymiseen liittyviä näkökulmia on kaikkiaan yhdeksän, joista kurssilla käsitellään motivaation näkökulmista kolmea: arkkityyppejä, päämääriä ja motivaatiotekijöitä.  Kurssilla yhdistetään avainvalmennuksen syvällinen tieto ihmistyypeistä sekä se, miten voit syventää tietoa henkilöhahmosta luovan kirjoittamisen kaikissa lajeissa: olipa kyseessä proosa, lyriikka, draama tai tietokirjoittaminen. Kurssilla tehdään pikatestejä ja itsearviointeja, joiden avulla opitaan itse työkalu ja samalla saadaan tulokset liittyen omaan persoonaan. Kirjoitusharjoituksissa opittua sovelletaan omiin henkilöhahmoihin, jo olemassa oleviin tai kurssilla luotaviin.

 OHJELMA I Jakso Motivaation avaimet

Taustaa ja termit tutuiksi

Arkkityypit – millainen henkilöhahmosi on pohjimmiltaan?

Päämäärät – henkilöhahmon perimmäinen ja tärkeä sisäinen pyrkimys

Motivaatiotekijät – henkilöhahmon tärkeät psykologiset tarpeet

Kommunikaation ja Jaksamisen avaimet, katsaus työkalustoon

 

Kurssilaisen kommentti:

Parasta arkkityyppikoulutuksessa oli se, miten kerrankin sai aivan konkreettisen työkalun kirjoittamisen työkalupakkiin. Koulutettava asia, henkilöiden persoonaan ja käyttäytymiseen liittyvät erityispiirteet, tuotiin erittäin havainnollisesti ja selkeästi esille. Isona yllätysbonuksena lisäksi se, että ymmärrän nyt itseänikin paremmin.

Arkkityyppien eroavaisuuksia käsiteltiin inspiroivien kirjoitusharjoitusten avulla. Itselleni avautui aivan uusi näkökulma uskottavan henkilökuvauksen kirjoittamiseen ja lisäksi mukaan sai materiaalin, josta on varmasti suuri apu kirjoittamiseen jatkossa.

Suosittelen lämpimästi Annen kurssia kaikille kirjoittajille tai kirjoittamisesta kiinnostuneille. Itselleni kurssi antoi paljon uutta ajateltavaa ja osaan nyt lähestyä keskeneräisiäkin tekstejäni uudesta näkökulmasta pää- ja sivuhenkilöiden persoonallisuuden kautta.

Tiiviin tietopaketin ja kirjoittamisen työkalujen lisäksi Annen kurssilla oli aidosti hauskaa. Kouluttajana Anne on aivan huippu ja onnistuu luomaan kurssitilanteeseen motivoivan, kannustavan ja lämpimän ilmapiirin.

  • Jenni, Rovaniemi